سرمازدگی بهاره پنج هزار میلیارد تومان به باغات یزد خسارت زد

لینک کوتاه

معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی یزد گفت: سرمازدگی، پنج هزار میلیارد تومانی به ۵۴ هزار هکتار از باغات استان خسارت وارد کرد.

به گزارش پایگاه خبری طلوع یزد، در نشست خبری اداره کل هواشناسی استان یزد با حضور نمایندگانی از اداره هواشناسی، سازمان جهاد کشاورزی،مدیریت بحران، بیمه کشاورزی و جمعی از خبرنگاران، برهانی مدیر کل هواشناسی یزد گفت: بخش کشاورزی همواره متاثر از شرایط اقلیمی است و آب و هوا عملکردی دوگانه بر این بخش دارد که این امر اهمیت اطلاع رسانی در مورد داده‌های هواشناسی به بخش کشاورزی را دو چندان کرده است.

رضا برهانی با بیان افزایش چهار درجه میانگین دمای استان در اسفندماه گذشته که باعث پیش افتادن رشد و شکوفه زدن درختان به مدت ۱۵ روز شد، افزود: این موضوع آسیب های ناشی از سرمازدگی درختان را تشدید کرد که به منظور اطلاع رسانی مناسب به کشاورزان، هواشناسی استان یزد توسعه هواشناسی کاربردی در بخش کشاورزی(سامانه تهک) را با همکاری جهادکشاورزی و مدیریت بحران استان در دستور کار قرار داد.

برهانی خاطرنشان کرد: در همین راستا و با توجه به این که ایستگاه‌های هواشناسی موجود در استان امکان کسب اطلاعات لازم برای مقابله با سرمازدگی را فراهم نمی‌کند، از ایستگاه‌های جهادکشاورزی و از طریق توزیع دماسنج در بخش‌های فاقد ایستگاه هواشناسی، برای جمع آوری داده‌های مورد نیاز هواشناسی از مناطق مختلف استان بهره گیری شد.

وی در پایان  از مسولین استان درخواست افزایش ایستگاههای هواشناسی برای شناسایی نقاط کور استان درباره بحث سرمازدگی خواستار شد.

حاجی حسینی معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی یزد نیز گفت:باغات شهرستان های هرات و مروست و بخش‌هایی از باغ های تفت و ابرکوه به میزان ۱۰ تا ۷۰ درصد در یک ماه اخیر دچار سرمازدگی شده اند.

وی اظهار کرد: مقابله با سرمازدگی در بخش کشاورزی نیازمند برنامه ریزی کوتاه و بلند مدت است که در خصوص اقدامات بلندمدت در کشور دچار ضعف هستیم.

حاجی حسینی خاطرنشان کرد: استان یزد دارای ۱۱۰ هزار هکتار اراضی زارعی و باغی است که سهم اراضی زراعی حدود ۳۰ هزار هکتار و مابقی یعنی ۸۰ هزار هکتار را اراضی باغی تشکیل می‌دهد و از اراضی باغی استان، سهم محصول پسته ۶۰ هزار هکتار است که در بازه زمانی ۱۵ اسفندماه تا اواخر فروردین بیشتر درختان پسته را سرما زده است.

وی با تاکید بر بیمه کردن باغات از سوی کشاورزان و گفت: با توجه به حوادثی مانند سرمازدگی و آفات، تنها نیمی از باغات پسته استان در برابر خسارت ناشی از حوادث بیمه هستند.

حاجی حسینی گفت: مهمترین مسئله برای حفظ محصولات کشاورزی و کاهش خسارت ها، ترویج گسترش بیمه کشاورزی است.

وی انتخاب مکان مناسب کاشت و متناسب با اقلیم هر منطقه، انتخاب رقم و پایه مقاوم، تغذیه گیاهی مناسب،  را از جمله راهکارهای مدیریت برای پیشگیری از سرمازدگی باغ‌های میوه برشمرد.

ملک زاده مدیرکل بحران استان یزد گفت: به دلیل سرما زدگی ۸ روزه اخیر، ۵۰ درصد باغات بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد محصول خود را از دست داده اند.

او ادامه داد: کشاورزان در حوزه پیش گیری، باید سرمایه گذاری کنند تا هنگام وقوع حوادث با خسارت کمتری مواجه شوند.

مدیرکل مدیریت بحران استان یزد نیز با قدردانی از اقدامات صورت گرفته از سوی هواشناسی و جهادکشاورزی در حوادث سرمازدگی اخیر، گفت: بیش از ۱۰۰ رصدگر در سرمازدگی اخیر در مناطق مختلف استان، طی ساعات شبانگاهی وقوع سرمازدگی فعالیت داشتند و داده های مربوطه را به صورت لحظه‌ای پیمایش و برای اطلاع رسانی به موقع به کشاورزان گزارش می‌دادند.

ملک زاده از پیگیری مسئولان استان برای تامین خسارت وارده به بخش کشاورزی خبرداد.

در پایان این نشست شطرنجی مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی یزد نیز گفت: در زمان سرمازدگی، کارشناسان جهاد کشاورزی تا پاسی از شب به صورت مجازی در کنار بهره برداران بودند تا خسارت های احتمالی کاهش یابد‌.

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاه شما پس از تایید نمایش داده خواهد شد.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply. این سایت توسط ریکپچا محافظت می شود و خط مشی رازداری و شرایط خدمات گوگل اعمال می شود.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *