طرح ملی شناسنامهدار کردن محصولات کشاورزی در استان یزد اجرایی می شود
در راستای اجرای بند «خ» ماده ۷۱ قانون برنامه پنجساله هفتم توسعه، جلسه تبیین «دستورالعمل فنی و فرآیند اجرایی شناسنامهدار کردن محصولات کشاورزی» با حضور اعضای کمیته اجرایی استان، در سالن جلسات حوزه ریاست سازمان جهاد کشاورزی یزد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان، عباس حاجیحسینی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد، با اشاره به اهمیت اجرای این طرح در چارچوب برنامه هفتم توسعه، آن را نماد تحول در ایجاد یک نظام سیستمی برای تضمین سلامت و کیفیت محصولات کشاورزی از مزرعه تا سفره دانست.
🔹وی افزود: از مهمترین اهداف این قانون میتوان به تولید و عرضه محصولات دارای حد مجاز باقیمانده سموم و آلایندهها، کاهش ضایعات کشاورزی، ارتقای سلامت غذایی جامعه، مدیریت مصرف نهادهها و ساماندهی زنجیره تأمین اشاره کرد.
🔹رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خاطرنشان کرد: اجرای این طرح با مشارکت اتاق اصناف کشاورزی و سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و تحت نظارت دستگاههای ذیربط انجام خواهد شد.
🔹رییس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد نیز به تنوع محصولات زراعی و باغی اشاره کرد و افزود: لازم است شرایط احراز صلاحیت کارشناسان و رشته های مجاز مربوطه تعیین و تدوین گردد.
🔹محمد مهدی شطرنجی بیان داشت: براساس تعهدات ایجاد شده در (ماده ۸) برای سازمان نظام مهندسی و همچنین با توجه به اینکه برداشت و ثبت اطلاعات مکانی و توصیفی یک موضوع تخصصی است، نقش نظام مهندسی کشاورزی بعنوان متولی آموزش و ساماندهی کارشناسان باید محوری و پررنگ دیده شود.
🔹وی گفت: به دلیل نقش پذیری محصولات صادراتی در طرح صدور شناسه محصول، برای محصولاتی همچون پسته، خرما و انگور در استان باید شرایط خاصی در نظر گرفته و بومی سازی شود.
🔹محمد دشتی رئیس کارگروه محیط زیست سازمان و دبیر کمیته اجرایی بند «خ» ماده ۷۱، در ادامه به تشریح جزئیات دستورالعمل اجرایی این طرح پرداخت و گفت: بر اساس مصوبه هیئت وزیران، وزارت جهاد کشاورزی مکلف شده است با همکاری وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد، نظام یکپارچه رهگیری و ردیابی، بستهبندی، شناسنامهدار کردن و برندسازی محصولات خام کشاورزی را راهاندازی کند.🔺