شتابدهی به شمسه رشد با اهتمام به جایگاه تربیت در مدارس سما یزد

به گزارش روابط عمومی معاونت امور مدارس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد؛ در اولین جلسه توانمندسازی معاونین پرورشی سما استان یزد که با حضور جمعی از مسئولان، کارشناسان و معاونین پرورشی برگزار شد، موضوع «بازتعریف جایگاه تربیت در نظام آموزشی محور گفتوگوها و سخنرانیها قرار گرفت. این جلسه با هدف ایجاد وحدت رویه در مسیر تربیت نسل آینده، هماکنون در حال برگزاری است.
در ادامه، حجتالاسلام حسن زارع مسئول دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی یزد، با تمرکز بر عمق مأموریتهای تربیتی، وظایف نیروهای پرورشی را در مسیر معلمی مورد تأکید قرار داد.
وی با اشاره به کلام امیرالمؤمنین علی علیهالسلام در نامه ۳۱ نهجالبلاغه خطاب به فرزندش امام حسن مجتبی علیهالسلام، افزود: «تربیت باید با یاد مرگ، آرامش دل، یاد خدا و امر به معروف همراه باشد. این مسیر، جز با خویشتنداری، دوری از طمع و تحمل سختیها به ثمر نمینشیند.»
دکتر المدرسی معاون امور مدارس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد در ادامه این نشست ضمن تبیین رسالت اصلی معاونین پرورشی در مجموعه سما، بر تغییر نگاه از فعالیتهای صرفاً فرهنگی به تربیتمحوری تأکید کرد.
استاد تمام دانشگاه با اشاره به کلام گرانسنگ امیرالمؤمنین علی علیهالسلام در نامه ۳۱ نهجالبلاغه، تأکید کرد: «فرزندان ما، همچون زمینهایی آمادهاند که تربیت صحیح، بذر رشد را در جان آنان میکارد.
رئیس دانشکده تعلیم و تربیت اسلامی یزد تاکید کرد: اگر این بذرها با حکمت، پرهیزگاری، ادب، بصیرت دینی و یاد خدا آبیاری شوند، ثمرهای خواهد داشت که نسل آینده را به رشد حقیقی میرساند.
معاون امور مدارس دانشگاه آزاد اسلامی یزد ابراز داشت: شمسه رشد، همان نوری است که باید از دل این معارف الهی بجوشد و مسیر تربیتی و مهارت زندگی مبتنی بر حیات طیبه را روشن سازد.
وی در ادامه با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار اخیر با معلمان سراسر کشور، گفت: برای تحقق تحول در آموزش، باید آموزش مهارتمحور، دوستیابی هوشمندانه و مسئولیتپذیری اجتماعی را در بستر تربیتی دنبال کنیم.
دکتر المدرسی افزود: این مهم، تنها با شتابدهی به شمسهی رشد در مدارس امکانپذیر است.
شایان ذکر است؛ در پایان این نشست تعالی بخش هر یک از معاونین پرورشی با ارائه نگارنامههای خود، به تحلیل موانع موجود در مسیر فعالیتهای تربیتی پرداخته و پیشنهادات خود را برای بهبود روندها ارائه دهند.
حجتالاسلام حسنی با محوریت «شیوه ارزیابی عملکرد معاونین پرورشی و نحوه گزارشدهی فعالیتها» به ایراد سخن پرداخت. ایشان با اشاره به اهمیت مستندسازی فعالیتهای تربیتی، تاکید کردند که ارزیابی باید مبتنی بر شاخصهای کیفی و تربیتمحور باشد.
شایان ذکر است؛ نشست امروز، یادآور این نکته مهم بود که باید همچون امیرالمؤمنین علیهالسلام، تربیت را با آموختن کتاب خدا و تفسیر آیات آن آغاز کرده و پیش از آنکه دلها سخت شود، در پرورش نسل آینده شتاب کنیم. معاونین پرورشی نیز باید بدانند که «آخرت را به دنیا نفروشند» و در مسیر تربیت، «برای حق، سختیها را تحمل کنند». تربیت صحیح، همان است که دوست حقیقی در نهان انجام میدهد و راهی است که باید با تدبر، صبر و اتکا به معارف الهی پیموده شود.