نیروی کار ماهر، کلید یزد پایدار و رونق تولید / مهارت آموزی عامل اصلی تحقق اشتغال پایدار است

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد مهارتآموزی را عامل اصلی تحقق اشتغال پایدار دانست و از برنامههای متنوع هفته کارگر در استان خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری طلوع یزد، فرهاد شیخی صبح امروز در نشست خبری اظهار داشت: نیروی انسانی توانمند، ستون اصلی تولید و عامل حرکت اقتصاد کشور است و تا زمانی که برای مهارتافزایی سرمایهگذاری نشود، تحقق «یزد پایدار» دور از انتظار خواهد بود.
وی در نشست خبری اول اردیبهشت و در آستانه هفته کار و کارگر افزود: این ایام فرصتی مغتنم برای پاسداشت کارگرانی است که جبهه کار و تولید را با ایثار و تلاش زنده نگهداشتهاند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی یزد با اشاره به نقشآفرینی کارگران در مقاطع حساس انقلاب و دفاع مقدس گفت: جامعه کارگری با تقدیم بیش از ۱۴ هزار شهید در دوران جنگ، نشان داد در عرصههای دفاع و تولید، حضوری بیبدیل دارد.
شیخی ادامه داد: امسال با عنوان «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری شده و شعار هفته کارگر «ایران ماهر» است. به همین منظور، در استان تلاش داریم با آموزش هدفمند، اشتغال پایدار و تقویت مهارت کارگران را محقق کنیم.
وی تاکید کرد: یزد به عنوان یکی از قطبهای صنعتی کشور، نیازمند نیروی کار ماهر است و نهادهای سیاستگذار باید این اولویت را در برنامههای خود بگنجانند.
مدیرکل کار استان افزود: فاصله میان آموزشهای رسمی و نیاز واقعی بازار نگرانکننده است و با وجود فارغالتحصیلان بسیار، بهویژه در میان زنان، هنوز از نظر مهارتی در رتبه ۱۳۶ جهانی قرار داریم که زنگ خطری جدی است.
شیخی تصریح کرد: تقویت مهارت فارغالتحصیلان، بهویژه بانوان، باید به یکی از اولویتهای اصلی استان تبدیل شود؛ چرا که کارگر ماهر، پیشران اصلی توسعه اقتصادی است.
وی از تدوین بیش از ۵۰ برنامه فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و تخصصی برای هفته کارگر خبر داد و گفت: این برنامهها با همکاری نهادهای عضو شورای هماهنگی و تشکلهای کارگری اجرا میشود.
شیخی برگزاری جشنواره ورزشی کارگران، عطرافشانی گلزار شهدای کارگر، افتتاح پروژههای کارگری، نشستهای سهجانبه، تجلیل از کارگران برتر، برگزاری میز خدمت و جلسات تخصصی را از جمله برنامههای هفته کارگر در یزد اعلام کرد.
وی با اشاره به جمعیت فعال استان گفت: از جمعیت یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفری یزد، بیش از ۴۰۹ هزار نفر در سن اشتغال قرار دارند که از این میان، ۳۰۸ هزار و ۹۱۴ نفر شاغل هستند و آمار بیکاران نیز به حدود ۲۸ هزار نفر میرسد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی یزد با اشاره به نرخ بیکاری ۴.۳ درصدی استان در زمستان ۱۴۰۲ عنوان کرد: این نرخ، یزد را پس از تهران در جایگاه دوم کمترین بیکاری در کشور قرار داده است.
وی سهم اشتغال در بخش صنعت را ۴۶.۷ درصد، خدمات ۴۵.۸ درصد و کشاورزی ۷.۵ درصد اعلام کرد و گفت: حدود ۲۶۴ هزار نفر در استان تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند که ۵۷ درصد آنها بومی و ۴۳ درصد غیربومی هستند.
شیخی ادامه داد: بخش خدمات با ۱۱۳ هزار بیمهشده، صنعت با ۹۲ هزار نفر، معدن با حدود ۴۸ هزار نفر، کشاورزی با ۵۴۳۹ نفر و ساختمان با بیش از ۳۶۰۰ نفر در آمار بیمهشدگان قرار دارند.
وی از صدور و تمدید بیش از ۳۲ هزار پروانه کار برای اتباع خارجی خبر داد و گفت: در سال گذشته، طی بازرسیهای میدانی، بیش از ۱۲۶۰ تبعه غیرمجاز و ۶۰۰ کارفرمای متخلف شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شدند.
مدیرکل کار یزد افزود: اتباع خارجی در ۵۶ رسته شغلی دارای مجوز فعالیت هستند و اداره کل تعاون استان با صدور کارتهای رسمی اشتغال، فعالیت آنان را ساماندهی میکند.
شیخی با اشاره به ورود کارجویان از ۲۴۸ شهر کشور به یزد گفت: فرصتهای شغلی در استان وجود دارد اما اغلب با سلیقه و تحصیلات جوانان بومی هماهنگ نیست.
وی در پایان تأکید کرد: هماهنگی بیننهادی و انسجام مدیریتی، لازمه عبور از چالشهای اشتغال است و اگر در این مسیر تعلل کنیم، آینده اشتغال استان با تهدید جدی روبهرو خواهد بود.