استاندار یزد:

انتقال پروژه آب از دریای عمان و خلیج فارس به استان با اختصاص یک یا دو معدن

لینک کوتاه

استاندار یزد ضمن تشریح دستاوردهای اولین سال استقرار دولت مردمی در این استان گفت:برای انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس به استان یزد با ظرفیت قریب ۱۰۰ میلیون مترمکعب، یک یا دو معدن اختصاص یابد که حجم سرمایه‌گذاری آن بالغ بر ۱۱۰ هزار میلیارد تومان معادل بودجه عمرانی ۲۲ سال استان به نرخ امروز است.

به گزارش طلوع یزد، مهران فاطمی در این نشست اظهار داشت: استان یزد برای اولین بار صاحب یک سند تحولی در ۱۵ محور با ۱۸۰ طرح اقدامی شده و چهارشنبه هر هفته، محور به محور بررسی می‌شود ضمن اینکه در برش شهرستانی نیز بر اساس این سند، پروژه‌های تحولی تدوین می‌شود.

وی با اشاره به شرایط گذشته کرونا در استان اظهار داشت: تمام دانشگاه‌ها بازگشایی شد، برنامه‌های محرم اجرا گردید، واکسیناسیون به شکل گسترده و با پوشش بسیار بالایی انجام شد، مرگ و میر به حداقل رسیده و بیماری تحت کنترل است.

استاندار یزد با اشاره به مشکلاتی که برای خط انتقالی آب به استان ایجاد شده بود، افزود: تدابیر لازم اندیشیده شد و تا جلوی تعرض‌ها گرفته شود.

وی از تشکیل کمیته آب در سطح معاون اول رئیس جمهور، پنج تن از وزرا و استانداران خبر داد و گفت: از زمان اجرای خط اول انتقال آب تاکنون، همان منابع آبی را مدیریت کردیم و منبع جدیدی به منابع آبی اضافه نشد، اما خط اضطراری آب استان یزد اجرا شد تا در اوج مصرف که اکنون بالغ بر ۸۰۰ لیتر بر ثانیه است، پوشش دهد.

فاطمی ادامه داد: این طرح در دمای ۵۰ تا ۶۰ درجه در داخل لوله‌ها جوشکاری انجام و ظرف سه ماه اجرایی شد تا در مواقع اضطراری با مشکل جدی مواجه نشویم.

وی با تاکید بر اینکه این خط تاب آوری در زمان بی آبی را افزایش می‌دهد، بیان کرد: این خط بالغ بر ۷۰۰ میلیارد تومان یعنی بالاتر از سهم یک سال بودجه عمرانی استان، هزینه داشته است و به زودی با حضور معاون اول رئیس جمهور و وزیر نیرو افتتاح می‌شود.

استاندار یزد ادامه داد: پیشنهاد شده بود معدن برای انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس به استان یزد تخصیص یابد که این امر در آخرین جلسه مصوب و قطعی شد و وزارت صمت موظف شده تا برای تامین مالی آن مدل اجرایی پیدا کند.

وی یادآور شد: پیشنهاد شد ۲ هزار میلیارد تومان از محل شرکت‌های بزرگ صنعتی و معدنی در اختیار استان قرار گیرد تا در حوزه آب هزینه و زیرساخت‌های استان ترمیم شود که این میزان نیز چهار برابر بودجه عمرانی یک سال است.

فاطمی تأکید کرد که این مبلغ با بیش از ۱۰۰ بار مراجعه و پیگیری وزارتخانه‌های صمت، نیرو و پیگیری‌های مکرر نمایندگان، امام جمعه و هماهنگی با استان‌های مختلف در نهایت تصویب شد.

استاندار یزد با اشاره به تصمیم‌های اتخاذ شده در حوزه گردشگری گفت: گردشگری مورد تاکید رئیس جمهور و وزیران بود به همین دلیل بحث گردشگری سلامت شکل گرفت، اما با توجه به نیاز به زیرساخت ها، نیاز‌ها احصا شد.

وی افزود: یکی دیگر از مشکلات اساسی استان یزد نداشتن پرواز‌های اختصاصی و تاخیر‌های چند ساعته بود، بنابراین شکل گیری یک شرکت پروازی در استان یزد پیگیری شد.

فاطمی ادامه داد: با پیگیری‌های انجام شده با حجم سرمایه گذاری ۹۰۰ میلیارد تومان مشترک شرکت چادرملو و ماهان، شرکت پروازی یزد تحت عنوان شرکت “یزد ایر ایران” ثبت شد و تمامی سهم چادرملو به حساب شرکت واریز شد و دو هواپیما که متعلق به ماهان بود، جزو سرمایه‌های شرکت شد و چهار فروند هواپیما نیز قرار است خریداری شود که بر اساس برنامه زمان بندی ما مهرماه انجام می‌شود.

استاندار یزد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سفر رئیس جمهور به استان یزد خاطرنشان ساخت: تقریبا طرح‌های عمرانی استان به جز چند طرح خاص تعطیل بود بنابراین هیچ طرح جدیدی در استان تعریف نشد و اولویت با پروژه‌های معطل مانده از یک سال تا ۲۰ سال بود.

فاطمی تصریح کرد: با انجام سفر، ۷ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان حجم اعتبارات عمرانی و ۳۶ هزار میلیارد تومان هم تسهیلات و ۱۸۵ مصوبه سفر رئیس جمهور صورت گرفت و تاکنون هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پول نقد از سهم سفر به استان داده شده است.

وی تصریح کرد: این رقم ظرف مدت کمتر از ۶ ماه به یزد اختصاص یافت و به پروژه‌ها تزریق شد و اخیرا نیز امکان جذب ۴۰۰ میلیارد دیگر فراهم شد و خوشبختانه یزد اکنون به یک کارگاه عمرانی تبدیل شده است.

فاطمی از پرداخت ۷۱ فقره تسهیلات به مبلغ ۳۸۰ میلیارد تومان از محل منابع داخلی بانک‌ها به شرکت‌های دانش بنیان خبر داد و گفت: نسبت مصارف به منابع بانکی قبلا ۷۲ درصد بود یعنی ۷۲ درصد منابع تسهیلات دادیم که در سال گذشته این رقم به ۹۳ درصد رسید و در ۵ ماه امسال به رقم ۶۳ درصد رسیده است.

استاندار با اشاره به اینکه یزد رتبه اول در پرداخت وام ازدواج است، افزود: همچنین هزار و ۶۵۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه پرداخت شده که ۹۸ درصد آن وام ازدواج بود یعنی هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان آن وام ازدواج و مابقی در زمینه اشتغال بود.

وی با بیان اینکه ۵۱۴ میلیارد تومان تسهیلات از محل تبصره ۱۸ برای ۶۷۸ طرح اقتصادی پرداخت شد، اظهار داشت: در زمینه تسهیلات سرمایه گذاری خارجی در استان هم ۳۴ میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی در این حوزه شد که یزد جزو استان برتر کشور در این بخش بود.

فاطمی از وجود ۱۴۰ مدرسه خیری نیمه ساز خبر داد که ۵۰ درصد اعتبارات آن توسط خیرین پرداخت شده بود و معطل ۵۰ درصد سهم دولت بود که دولت سهم خود را تخصیص داد تا تکمیل شود.

وی همچنین وجود چندین بیمارستان تکمیل نشده در استان را یادآور شد و اظهار داشـت: این طرح‌ها بین ۴۰ تا ۸۰ درصد پیشرفت داشتند و معطل اعتبار بودند که تخصیص اعتبار شد و به تازگی هم ۳۰ میلیارد تومان برای بیمارستان اشکذر دادیم.

استاندار به شرایط نوروز امسال استان یزد به لحاظ گردشگری هم اشاره کرد و یادآور شد: پس از ۲ سال شیوع کرونا که گردشگری استان را در ورطه نابودی قرار داده بود باز این حوزه رونق دوباره گرفت.

وی مهمترین رکن گردشگری را نیروی انسانی دانست و با بیان اینکه گردشگری به نیروی متخصص نیاز دارد تصریح کرد: نوروز سال قبل ۲۶ هزار گردشگر به یزد آمدند، ولی این رقم امسال بالغ بر یک میلیون نفر بود.

وی اقدامات صورت گرفته در مورد طرح نهضت ملی مسکن در استان را نیز یادآور شد و عنوان کرد: بالغ بر ۱۰۰ هزار نفر در این طرح ثبت‌نام کردند که برای ۶۰ هزار متقاضی پالایش شده، زمین مورد نیاز تامین شده و برای اولین بار مصمم به تحویل خانه‌های وبلایی به مردم در قالب این طرح هستیم.

 

وی با اشاره به واحد‌های صنعتی راکد در استان یز گفت: ۳۳۰ واحد شناسایی شد که مشکلات ۷۳ واحد بررسی و رفع شد و مسائل مابقی واحد‌ها نیز در حال پیگیری است.

استاندار افزود: نرخ رشد اقتصادی استان ۵.۱۳ درصد در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹ بود که در این زمینه رتبه هفتم کشور را کسب کردیم همچنین نرخ مشارکت اقتصادی بهبود یافته به نحوی که سال ۹۹ شاخص اقتصادی ۴۵.۲ بوده که در سال ۱۴۰۰ به ۴۷.۸ رسید.

به گفته‌ی استاندار، بیشترین کاهش نرخ بیکاری مردان در بهار ۱۴۰۱ را نیز متعلق به یزد است، نرخ بیکاری افراد ۱۵ تا ۲۴ سال از ۳۲.۳ درصد در بهار ۱۴۰۰ به ۲۲.۸ درصد در بهار امسال کاهش یافته و نرخ بیکاری بانوان نیز در بهار ۱۴۰۰ معادل ۳۶.۱ درصد بوده که در بهار ۱۴۰۱ به ۲۶.۵ درصد کاهش یافته است.

وی اظهار کرد: در شاخص نسبت مصارف به منابع بانکی استان از رقم ۷۲ درصد به ۹۳ درصد در سال ۱۴۰۰ افزایش داشته‌ایم و در سال ۱۴۰۱ تاکنون ۶۱ درصد بوده است.

فاطمی از پرداخت ۱۶۵۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه (تبصره ۱۶) خبر داد و گفت: طی آن ۱۴ هزار و ۲۱۲ فقره وام ازدواج دادیم و رتبه اول این حوزه در کشور را کسب کردیم.

فاطمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شکل گرفتن ایده بورسیه تحصیلی عنوان کرد: این ایده در یزد تقویت شد و اکنون در دفترچه کنکور قرار گرفته و شرایط آن فراهم شده که نیروی توسعه و تحقیق صنایع در دانشگاه‌ها تربیت شوند و توسط خود آن‌ها به کار گرفته شود.

وی ادامه داد: اتفاق خوبی است که هم ارتباط صنعت و دانشگاه را به شکل واقعی شکل می‌دهد و هم بیکاری فارغ التحصیلان را کاهش می‌دهد، اما دو مشکل از جمله بیمه تامین اجتماعی و هم سربازی وجود داشت که این مشکل نیز با همکاری بنیاد نخبگان حل شد و یزد تنها استانی است که توانسته این موضوع را پیگیری کند.

فاطمی در پایان یادآور شد: خوشبختانه با کمک مردم و دستگاه‌های مربوطه خسارات سیل اول کاملا پرداخت شده و در مورد سیل دوم نیز به دلیل خسارات بالا در حال پیگیری هستیم که در این رابطه نسبت به رهن منزل برای آسیب دیدگان اقداماتی صورت گرفته و در دست اقدام است و از امروز نیز تسهیلات ۵۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن در اختیار این افراد قرار می‌گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاه شما پس از تایید نمایش داده خواهد شد.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply. این سایت توسط ریکپچا محافظت می شود و خط مشی رازداری و شرایط خدمات گوگل اعمال می شود.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *